Energiaperhe-yleisökisa

Paloturvallisuus

Sähköistä paloturvallisesti - Omaksu vinkit

Vuonna 2015 Suomessa sattui 2010 rakennuspaloa, joista 677 oli sähkön aiheuttamia.
87 % sähköpaloista aiheutui sähkölaitteista.

Sähköpaloja aiheuttivat

 1. Liesi tai uuni 41%
 2. Valaisin 9%
 3. Muu kone tai laite 7%
 4. Kiuas 6%
 5. Sähkökeskus 5%
 6. Pyykinpesukone 4%
 7. Sähköjohdot ja -kaapeloinnit 3%
 8. Mikroaaltouuni 3%

Tee kotisi sähkö­palo­turval­lisuus­kävely - tieto lisää turvaa

Valtaosa sähköpaloista aiheutuu ihmisen omasta virheellisestä toiminnasta.
Älä jätä uunia tai keittolevyä päälle valvomatta.
Älä säilytä palonarkaa materiaalia lieden läheisyydessä.
Valitse mieluummin kiinteä sähköasennus kuin jatkojohto.
Älä kuivata pyykkiä kiukaan yläpuolella.
Imuroi kylmälaitteiden taustat säännöllisesti.
Sammuta laite käytön jälkeen ja irrota töpseli pistorasiasta.
Poista vialliset sähkölaitteet välittömästi käytöstä tai korjauta ammattilaisella.
Tarkista palovaroittimien kunto ja paloviitan paikka keittiön läheisyydessä.

Säännöt

Paloturvallisuus – yleisökisan ja arvonnan säännöt

 1. Arvonnan järjestäjänä toimii Vattenfall Oy, Televisiokatu 4 A, 00240 Helsinki (myöhemmin tässä tekstissä “arvonnan järjestäjä”).
 2. Arvontaan osallistutaan yhteystietolomake täyttämällä.
 3. Suomessa asuvat täysi-ikäiset henkilöt voivat osallistua arvontaan jättämällä yhteystietonsa kilpailusivulla olevaan kaavakkeeseen. Osallistumisaika on 8.2.-24.2.2017. Arvonta suoritetaan helmikuun loppuun mennessä. Kukin osallistuja voi osallistua arvontaan vain kerran. Osallistumisoikeutta ei ole niiden yritysten työntekijöillä ja heidän perheenjäsenillään, jotka ovat olleet tekemisissä tämän arvonnan järjestelyjen kanssa.
 4. Arvonnan palkinnot arvotaan siihen osallistuneiden henkilöiden kesken. Arvonta suoritetaan arvonnan järjestäjän tiloissa, tämän toimesta kuukauden sisällä edellä mainitun arvonta-ajan päättymisestä.
 5. Arvonnan jälkeen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja palkinnot toimitetaan voittajille. Voittajien nimet ja kotipaikat voidaan julkaista arvonnan järjestäjän internetsivuilla, uutiskirjeessä, sosiaalisessa mediassa tai muissa omissa medioissa ilman erillistä suostumusta tai korvausta.
 6. Arvonnan järjestäjä voi halutessaan käyttää osallistujien lähettämiä vastauksia markkinointitarkoituksiin haluamallaan tavalla, ilman erillistä ilmoitusta, suostumusta tai korvausta.
 7. Arvonnan järjestäjä ei ota vastuuta arvontaa koskevan kampanjasivun tai sosiaalisen median kanavien toimivuudesta eikä osallistumisista, jotka keskeytyvät tai katoavat teknisten ongelmien vuoksi.
 8. Kaikkien vastanneiden joukosta arvotaan kaksi voittajaa ja palkintona voittajille jaetaan Oiva Toikka –design-vaahtosammuttimet (Yhden palkinnon arvo n. 80e). Jokaiseen voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Palkintoa ei voi muuttaa rahaksi tai vaihtaa muuhun tavaraan.
 9. Arvonnan järjestäjä maksaa palkinnosta maksettavan arpajaisveron.
 10. Palkinnon voittajat vapauttavat arvonnan järjestäjän kaikesta vastuusta liittyen palkinnon vastaanottamiseen tai käyttöön. Arvonnan järjestäjän kokonaisvastuu kutakin osallistujaa kohtaan ei muuten ylitä sataa (100) euroa. Mainitut vastuunrajoitukset eivät kuitenkaan rajoita kuluttajalle kuluttajansuojalain nojalla kuuluvia oikeuksia.
 11. Osallistumalla tähän arvontaan osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja arvonnan järjestäjän päätöksiä. Arvonnan järjestäjä pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin.