page-header

Tietoa Vattenfallin Energiaperhe -kilpailusta

Energiafiksuus on osa kestävää kehitystä

Vattenfallin Energiaperhe -kilpailussa 2017 kuusi erilaista perhettä opetteli käyttämään energiaa fiksummin, vähentämään energiankulutustaan ja viemään energiafiksuuden viestiä eteenpäin. Kilpailuaika oli 1.10.2016–31.3.2017. Kilpailuun oli avoin haku 3.7.2016 asti.

Tarjolla tietoa, kokemusta ja näkemystä

Kilpailijoiden mentoreina toimivat urheilupersoona Tommi Evilä, vuoden 2015 Energiaperhe-kilpailun voittaja, näyttelijä Jenni Kokander sekä meteorologi Pekka Pouta. Apuna oli myös Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos.

Näin kilpailu eteni

Aluksi kartoitettiin perheiden energiankäyttöä ja koteihin asennettiin sähkölaitteiden kulutusta mittaava laite EnergyWatch. Kilpailun kuluessa perheet saivat mentoreilta ja energia-asiantuntijalta neuvoja ja ratkaisuja fiksumpaan energiankäyttöön. He saivat kotiinsa myös älykotituotteita. Energia-asiantuntija ja mentorit vierailivat energiaperheiden kotona kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla he tutustuivat kotiin ja sen sähkönkäyttöön ja laittoivat mittaukset kuntoon. Myöhemmin talvella he tekivät tarkistuskäynnin ja katsoivat, mitä perheet olivat oppineet, ja missä energiaa voisi käyttää vielä fiksummin.

Energiaperhe-kilpailusta hyötyi jokainen osallistuja. Perheiden yhteensä säästämä energia kasvoi yli 35 000 kilowattituntiin eli yli 4 000 euroon. Kilpailun voittajan valitsi raati, johon kuuluivat mentorit ja Vattenfallin energia-asiantuntija. Voittaja on Energiaperhe Heikkilä, joka omaksui hyvin fiksuja energiankäyttötapoja ja pienensi tuntuvasti energiankulutustaan. Valinnassa painoi myös se, että Heikkilät jakoivat selkeitä viestejä fiksumman energiankäytön puolesta laajalle yleisölle. Perhe sai palkinnoksi 1000 euron arvosta energiafiksuja tuotteita.

Hyvät vinkit jokaisen elämään

Mentoreiden ja energia-asiantuntijan vierailut perheissä kuvattiin. Voit katsoa perheiden edistymistä, heidän ja mentorien kuulumisia sekä poimia energiafiksuja vinkkejä perhesivuilla, linkit päävalikossa. Vinkkien avulla voit tehdä muutoksia omaan asumiseesi, säästää sähkölaskussa ja olla mukana edistämässä kestävää kehitystä. Voit myös jatkaa keskustelua energian fiksusta käyttämisestä Vattenfallin Facebook-sivulla. Lisää hyviä energiansäästövinkkejä löydät täältä. Pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus, kun useat osallistuvat.

Voittajia ja Vuoden Energiaperhe -kilpailijoita matkan varrelta

2015Energiaa säästyi yhteensä 19 700 kWh

Jenni Kokander

Energiansäästö: 38 %

Ellen Jokikunnas

Energiansäästö: 52 %

Tami Tamminen

Energiansäästö: 16 %

2014Energiaa säästyi yhteensä 23 230 kWh

Olga Temonen

Energiansäästö: 43 %

Kai Lehtinen

Energiansäästö: 23 %

Marita Taavitsainen

Energiansäästö: 16 %

2012Energiaa säästyi yhteensä 33 000 kWh

Erkka Westerlund

Energiansäästö: 31 %

Heidi Kyrö

Energiansäästö: 27 %

Jukka Tammi

Energiansäästö: 37 %

2011Energiaa säästyi yhteensä 20 000 kWh

Toni Nieminen

Energiansäästö: 30,7 %

Maija Silvennoinen

Energiansäästö: 31 %

Laura Voutilainen

Energiansäästö: 21 %

2010Energiaa säästyi yhteensä 5 000 kWh

Horila

Energiansäästö: 16 %

Mari Rintala

Energiansäästö: 23 %

Perhe Akaasta

Energiansäästö: 20 %