page-header

Tietoa Vattenfallin Energiaperhe -kilpailusta

Energiafiksuus on osa kestävää kehitystä

Vattenfallin Energiaperhe -kilpailussa kuusi erilaista perhettä opettelee käyttämään energiaa fiksummin, vähentämään energiankulutustaan ja viemään energiafiksuuden viestiä eteenpäin. Kilpailuaika on 1.10.2016–31.3.2017. Kilpailuun oli avoin haku 3.7.2016 asti.

Tarjolla tietoa, kokemusta ja näkemystä

Kilpailijoiden mentoreina toimivat urheilupersoona Tommi Evilä, vuoden 2015 Energiaperhe-kilpailun voittaja, näyttelijä Jenni Kokander sekä meteorologi Pekka Pouta. Apuna on myös Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos.

Näin kilpailu etenee

Aluksi kartoitetaan perheiden energiankäyttöä ja koteihin asennetaan sähkölaitteiden kulutusta mittaava laite EnergyWatch. Kilpailun kuluessa perheet saavat mentoreilta ja energia-asiantuntijalta neuvoja ja ratkaisuja fiksumpaan energiankäyttöön. He saavat kotiinsa myös älykotituotteita. Energia-asiantuntija ja mentorit vierailevat energiaperheiden kotona kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla he tutustuvat kotiin ja sen sähkönkäyttöön ja laittavat mittaukset kuntoon. Myöhemmin talvella he tekevät tarkistuskäynnin ja katsovat, mitä perheet ovat oppineet, ja missä energiaa voisi käyttää vielä fiksummin.

Energiaperhe-kilpailusta hyötyy jokainen osallistuja. Lisäksi se perhe, joka on parhaiten omaksunut fiksuja energiankäyttötapoja, pienentänyt energiankulutustaan ja vienyt viestiä eteenpäin fiksumman energiankäytön puolesta laajemmalle yleisölle, saa palkinnoksi Vattenfallin energiafiksuja tuotteita ja/tai Vattenfallin valitseman toimittajan kodinkoneita, arvoltaan 1000 €. Palkinnon saajan eli kilpailun voittajan valitsee raati, johon kuuluvat mentorit ja Vattenfallin energia-asiantuntija.

Hyvät vinkit jokaisen elämään

Mentoreiden ja energia-asiantuntijan vierailut perheissä kuvataan. Voit seurata perheiden edistymistä, heidän ja mentorien kuulumisia sekä poimia energiafiksuja vinkkejä monista eri kanavista: vattenfall.fi/energiaperhe, Facebook, Twitter ja Instagram. Vinkkien avulla voit tehdä muutoksia omaan asumiseesi ja olla mukana edistämässä kestävää kehitystä. Voit myös osallistua keskusteluun energian fiksusta käyttämisestä. Pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus, kun useat osallistuvat.

Voittajia ja Vuoden Energiaperhe -kilpailijoita matkan varrelta

2015Energiaa säästyi yhteensä 19 700 kWh

Jenni Kokander

Energiansäästö: 38 %

Ellen Jokikunnas

Energiansäästö: 52 %

Tami Tamminen

Energiansäästö: 16 %

2014Energiaa säästyi yhteensä 23 230 kWh

Olga Temonen

Energiansäästö: 43 %

Kai Lehtinen

Energiansäästö: 23 %

Marita Taavitsainen

Energiansäästö: 16 %

2012Energiaa säästyi yhteensä 33 000 kWh

Erkka Westerlund

Energiansäästö: 31 %

Heidi Kyrö

Energiansäästö: 27 %

Jukka Tammi

Energiansäästö: 37 %

2011Energiaa säästyi yhteensä 20 000 kWh

Toni Nieminen

Energiansäästö: 30,7 %

Maija Silvennoinen

Energiansäästö: 31 %

Laura Voutilainen

Energiansäästö: 21 %

2010Energiaa säästyi yhteensä 5 000 kWh

Horila

Energiansäästö: 16 %

Mari Rintala

Energiansäästö: 23 %

Perhe Akaasta

Energiansäästö: 20 %